Pian Pentru Copii

Pian Pentru Copii

Cursul de pian se adresează școlarilor fie începători, fie celor de nivel intermediar, sau celor avansați şi poate fi parcurs în cadrul ședințelor cu durata de 45 minute.

Lecțiile de pian oferă și posibilitatea învățării descifrării de partituri la prima vedere, recunoașterea si reproducerea unor sunete si fragmente muzicale, teorie muzicală, realizarea unui repertoriu, improvizație și armonie muzicală.

Muzica este cea mai profundă şi complexă dintre arte.

Muzica se adresează direct sufletului și tocmai de aceea impresionează de timpuriu copiii.

Cântecele, lucrările muzicale inspirate le produc acestora emoţii plăcute şi puternice, le însotesc jocurile şi copilăria. Toți copiii au o înclinaţie naturală către muzică, aceasta ajutȃndu-i sa-și exprime sentimentele și emoțiile cele mai profunde.

La ce folosește educaţia muzicală?

Educaţia muzicală este o componentă de bază în formarea personălitații fiecărui om. Muzica, ne face mai atenţi la detalii, mai sensibili şi mai înclinaţi spre a aprecia frumosul.

În educaţia copiilor, muzica este aceea care ajută la dezvoltarea nivelului mental şi a celui emoţional într-un mod armonios, ajută copilul să își formeze și să işi dezvolte gândirea abstractă, să se relaxeze prin artă, să fie atent la crearea ei şi, de ce nu, să fie un creator de artă.

Toate modulele de artă propuse de către echipa Young Academics sunt gândite în așa fel încât să dezvolte proiecte sub forma unor manifestări artistice; mai exact spectacole, concerte, producții artistice. Avem o viziune sincretică asupra artei și dorim să trezim, să dezvoltăm, să încurajăm și să promovăm inteligența creativă a copiilor noștri.

Cursurile de pian sunt susținute de către profesori de specialitate și sunt însoțite de ore suplimentare de teoria muzicii. Acest aspect este foarte important, ținând cont de faptul că limbajul muzical este asemenea unui alt alfabet ce trebuie descoperit, învățat și utilizat până la nivel de artă.

Acest modul urmăreşte dezvoltarea abilităţilor interpretative ale fiecărui copil precum și asimilarea limbajului muzical de specialitate. Pianul este un instrument muzical generos care îi poate ajuta atât pe cei mici cât și pe cei mai mari să îşi descopere talentul şi să își dezvolte auzul muzical.

Reprezentațiile artistice vor ajuta copiii să dobândească spiritul de învingător, curajul de a se exprima în public și le va dezvălui bucuria de a avea încredere în forțele proprii. 

Leave a comment