Curs de Robotică

Curs de Robotică

Robo Land – Curs de Robotică
• grupa de vârstă: 6-10 ani
• un curs robotică săptămânal
• durata unei ședințe: 90 min.
• laptop-uri, seturi educaționale, și alte materiale didactice necesare
• plata se poate face anticipat pentru un modul
• datele cursurilor sunt comunicate de la prima întâlnire

În cadrul acestui curs de robotică participanții au ocazia să învețe cum se îmbină cele trei domenii necesare în robotică: programare, mecanică și electronică. Aici poți afla noțiuni elementare ale roboticii și cum poți controla un mecanism autonom.

Copiii vor construi diverse modele pe care le vor aduce la viață cu ajutorul unui program software intuitiv, pus la dispoziție de către LEGO Education. Programarea vizuală, de tip drag & drop, se face pe laptopuri şi tablete, iar construcţia se realizează folosind cu mult îndrăgitele piese LEGO.

Copiii învață despre modurile de transmitere a mișcării, construind mașini și roboței care se deplasează cu ajutorul motorașelor și bateriilor LEGO.

Se vor prezenta și explica subiecte din domeniile științei, tehnologiei, ingineriei, artei și matematicii (ȘTIAM) prin utilizarea jocurilor și modelelor aplicative pentru demonstrarea teoriei școlare din domeniul real și uman.

Atelierele ROBO LAND nu vizează doar distracția. Copiii își imbogațesc cunoștințele dobândite la școală și vor deprinde noi aptitudini legate de gândirea logică, sintetică, iar cel mai mult este stimultă inventivitatea, încrederea în forțele proprii.

Procesul de învațare este susținut de tablete, tablă interactivă și alte componente necesare fiecărei activități în parte.  

Această nouă abordare face că procesul de construcție a diferitelor mecanisme să fie mai atractiv și îi ajută pe Tinerii Ingineri să își dezvolte orientarea în spațiu într-o mai bună măsură.

După efectuarea fiecărei etape a construcției, softul instalat pe tabletă permite rotirea modelului virtual la 360, astfel încât copiii să poată descoperi fiecare detaliu al mecanismului respectiv și să poată studia cu usurință interacțiunea și legăturile dintre piesele componente.

Leave a comment