Curs de Robotică

Curs de Robotică

Robo Land – Atelier robotica
• grupa de vârstă: 6-10 ani
• un curs robotica săptămânal
• durata atelierului de robotica: 90 min.
• laptop-uri seturi, educaționale, și alte materiale didactice necesare;
• plata se poate face anticipat pentru un modul
• datele atelierelor sunt comunicate de la prima întâlnire.

In cadrul Young Academics, after school sector 1, se realizeaza cursuri si ateliere de robotica

In cadrul acestui curs de robotica practic, participanti au ocazia sa invete cum se imbina cele trei domenii necesare in robotica: programare, mecanica si electronica. Aici poti afla notiuni elementare ale roboticii si cum poti controla un mecanism autonom.
Copiii vor construi diverse modele pe care le vor aduce la viață cu ajutorul unui program software intuitiv, pus la dispoziție de către LEGO Education. Programarea vizuală, de tip drag & drop, se face pe laptopuri şi tablete, iar construcţia se realizează folosind cu mult îndrăgitele piese LEGO.
Copiii invata despre modurile de transmitere a miscarii, construind masini și roboței care se deplasează cu ajutorul motorașelor și bateriilor Lego.
Se vor prezenta si explica subiecte din domeniile stiintei, tehnologiei, ingineriei, artei si matematicii (STIAM) prin utilizarea jocurilor si modelelor aplicative pentru demonstrarea teoriei școlare din domeniul real si uman.
Atelierele ROBO LAND nu vizează doar distractia. Copiii își imbogațesc cunostintele dobândite la școală si vor deprinde noi aptitudini legate de gândirea logică, sintetică, iar cel mai mult este stimultă inventivitatea, încrederea în forțele proprii.

Procesul de învațare STEAM este sustinut de tablete, tablă interactivă și alte componente necesare fiecărei activități în parte.    
Aceasta noua abordare face ca procesul de constructie a diferitelor mecanisme sa fie mai atractiv si ii ajuta pe Tinerii Ingineri sa isi dezvolte orientarea in spatiu intr-o mai buna masura. Dupa efectuarea fiecarei etape a constructiei, softul instalat pe tableta permite rotirea modelului virtual la 3600, astfel încât copiii să poată descoperi fiecare detaliu al mecanismului respectiv si să poată studia cu usurință interactiunea si legaturile dintre piesele componente.

Leave a comment