Ateliere Dezvoltare Emoțională

Ateliere Dezvoltare Emoțională

Programul are scopul de a-l ajuta pe copil să se cunoască mai bine, să dobândească un limbaj emoțional, să dezvolte mecanisme proprii de a-și exprima emoțiile într-un mod asertiv, să aibă încredere în el însuși.

Pentru ca un copil să fie capabil să învețe, el trebuie să fie la nivelul de maturitate emoțională specific vârstei sale. Acest lucru înseamnă că el are nevoie să își stăpânească anxietatea, să își poată gestiona furia, să se autoevalueze și să aibă autocontrol, să dezvolte reziliență la schimbările din viața lui și să poată face față stresului.

Emoțiile sunt acel factor-cheie care ne determină motivația, luarea deciziilor, modul în care relaționăm cu ceilalți, volumul de imformații reținute. Așadar, dezvoltarea emoțională influențează toate celelalte procese.
Pentru a-i sprijini pe copii în primii ani de școală, vă oferim un program amplu pentru dezvoltarea emoțională, ce va avea loc pe tot parcursul anului școlar.

În cadrul acestui program sunt incluse feed-back-uri individuale, oferite părinților după fiecare modul în parte și două feed-back-uri semestriale, personalizate.

Beneficiile programului:

  • Copiii se dezvoltă emoțional, învață să-și cunoască emoțiile, să-și gestioneze reacțiile și să le exprime într-un mod sănătos.
  • Dezvoltarea emoțională este unul dintre principalii piloni pe care se construiește un viitor adult de succes
  • Copiii descoperă emoțiile de bază și cum le pot recunoaște la ei înșiși, precum și la ceilalți
  • Vor avea posibilitatea să-și exploreze și să-și exprime temerile și momentele de furie
 

     La finalul fiecarui modul ,parintele va primi pe e-mail un feedback individual care este un raport de evaluare al copilului,prin se au în vedere toate aspectele, de la motricitate fină și grosieră, la concentrare și atenție,la comportament – relaționarea cu figurile de autoritate,cu cei de vârsta sa, cooperare, încredere în sine, comunicare, manifestări emoționale, ș.a.m.d. Aceste aspecte nu sunt urmăriteîntr-o evaluare psihologică, avantajul la after fiind că vezi copilul în acțiune, cu colegii, cu dascălii și îl poți urmări pe o perioadă mai lungă de timp.

Atelierul de dezvoltare emotionala este reazilat de Adriana Mitu  formator acreditat ANC, Parenting Trainer și Trainer specializat pe dezvoltarea inteligenței emoționale

Leave a comment